Rubén Biarnés actuarà com alcalde accidental fins al proper ple d’elecció d’alcalde

Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre els darrers 11 anys, ha ratificat avui davant del Ple de la Corporació la seva decisió de renunciar al càrrec d’Alcalde i a l’acta de regidor, tal i com fa uns dies va transmetre mitjançant escrit oficial dirigit al mateix Ple. Amb aquest acte, Piñol fa efectiva la seva renúncia a l’alcaldia de la capital de la Ribera d’Ebre.

Joan Piñol ha manifestat que “no tenia cap voluntat de presentar-me a la reelecció en les properes eleccions municipals de 2023”. De fet a principis d’aquesta legislatura ja ho havia manifestat i havia apuntat la possibilitat de renunciar abans del final de la legislatura, tal i com ha acabat fent.

En paraules del propi Piñol “no té sentit esgotar la legislatura, quan a l’equip actual de govern hi ha gent més que capacitada i disposada a agafar el relleu”. Aquest fet, conjuntament amb els problemes de salut que Piñol ve arrossegant els darrers anys, l’hi han fet prendre la decisió de fer un pas al costat i deixar camí lliure a Rubén Biarnés que és qui ha assumit el càrrec d’alcalde accidental fins que no es faci efectiva la seva elecció com alcalde en el termini de 10 dies que la legislació de règim electoral preveu.

“Des que va començar a córrer el rumor, diferents persones em diuen que havia de capitalitzar la meva experiència electoral i presentar-me a les eleccions municipals del maig de 2023 per marxar dos mesos després. És una situació que ni se’m va passar pel cap perquè, al meu entendre, això és enganyar als veïns i veïnes de Móra d’Ebre i si no ho he fet mai, no començaré ara” explica Piñol, “a més, fent-ho amb la suficient antelació li dono la possibilitat a Rubén Biarnés ha acabar de prendre el pols al dia a dia de l’Ajuntament, ja que es viu de forma diferent des de la posició de regidor de govern que com alcalde”.

Segons Piñol ”Marxo tranquil perquè Móra d’Ebre està en molt bones mans. Tinc plena confiança amb Rubén Biarnés que en els prop de tres anys que fa que està a govern, ha consolidat més experiència i seny del que alguns es pensen i si afegim la seva capacitat i preparació representa un canvi important que es completarà amb altres noves incorporacions a la candidatura que Rubén encapçalarà a les properes eleccions”. “Hi ha equip, som un equip i jo continuaré fent-los costat ara i sempre, la gestió prudent, assenyada i equilibrada resta garantida,” ha sentenciat Piñol.