El candidat a l’alcaldia de Junts per Móra d’Ebre, Joan Piñol Mora, ha sigut reelegit avui alcalde de Móra d’Ebre per set vots a favor (Junts per Móra d’Ebre) i sis abstencions (ERC, PSC, Fem Poble-Amunt i Tots i Totes per Móra). El ple municipal de constitució del nou consistori s’ha iniciat a les dotze del migdia amb la presència dels tretze regidors que conformen la corporació municipal de la capital de la Ribera d’Ebre.
La mesa d’edat ha sigut constituïda per l’exalcalde Santiago Campos (Tots i Totes per Móra) com a regidor de més edat, i per Maria Rodríguez (Junts), regidora més jove. Després d’efectuar la prometença dels càrrecs per part dels regidors -per imperatiu legat la majoria dels set del grup de Junts i els d’ERC, Amunt i Tots i Totes per Móra d’Ebre, i per la fórmula tradicional les dos regidores socialistes i per Raúl Olivan (Junts)- s’ha efectuat la votació del nou alcalde.
Un cop proclamat Joan Piñol com a batlle de Móra d’Ebre, s’ha imposat la insígnia de l’Ajuntament als nous regidors de la corporació. Tot seguit, els portaveus dels grups han felicitat l’alcalde i han fet la seua explicació de vot. Cinta Agné, d’ERC, ha anunciat una oposició “digna, útil, constructiva i amb noves idees” per als pròxims quatre anys, sense deixar de banda la tasca fiscalitzadora encarregada a l’oposició. Montserrat Latorre (PSC) s’ha mostrat disposada a treballar des de l’oposició i ha demanat a l’alcalde que governi per a tothom. Jordi Fornós, portaveu de Fem Poble-Amunt, ha avançat que el seu grup presentarà mocions i esmenes, i que treballarà en matèria de fiscalització de l’equip de govern, alhora que ha assegurat que en els ajuntaments on hi és la CUP els programes dels equips de govern milloren. Santiago Campos, únic regidor de Tots i Totes per Móra, s’ha mostrat partidari de treballar de forma positiva per al poble des de l’oposició. Finalment, el portaveu de l’equip de govern, Sixte Melchor (Junts), ha recriminat als grups de l’oposició l’estil que van utilitzar en la passada campanya electoral pels atacs personals que va rebre el candidat Joan Piñol, i ha retret especialment les acusacions abocades en període electoral pels grups del PSC i de Tots i Totes per Móra d’Ebre.
Finalment, el nou alcalde, Joan Piñol, ha fet el seu discurs institucional d’agraïment per l’elecció i pel suport rebut a les eleccions municipals pels veïns del municipi, on va revalidar per tercera vegada la seua majoria absoluta. Piñol començarà el seu mandat governant en solitari, atès que cap dels grups de l’oposició li ha donat suport en el ple d’avui, si bé s’ha mostrat partidari de mantindre les portes obertes a possibles incorporacions al govern a mesura que avanci el mandat i segons el tarannà que manifestin els diferents grups. L’alcalde ha assegurat que la majoria absoluta de què disposa no servirà per a exercir un corró i s’ha mostrat partidari de governar per a tots els morencs, “del primer a l’últim”.