Avui, diumenge 1 de desembre, ha tingut lloc la IV Jornada Barreres Fora a Móra d’Ebre, per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional. S’han organitzat activitats diverses per a conèixer l’Associació Barreres Fora i la tasca que realitza. La j0rnada ha començat a les 9 del matí al teatre de La Llanterna amb diverses actuacions musicals i sorpreses. Seguidament ha tingut lloc la 4a gimcana amb cadira de rodes i una demostració del joc de la ‘boccia’, un esport reconegut com a paralímpic.

L’acte central l’ha constituït una cercavila de gegants, encapçalada per la geganta Frida Khalo, una figura adaptada pensada per ser portada per persones amb cadira de rodes, sordes o cegues. La gesanta representa a la pintora mexicana i ha sigut portada per diverses persones amb disminució participants a la jornada. En la cercavila han participat moltes persones amb cadira de rodes, entre les quals la presidenta comarcal, Gemma Carim.

L’acte l’ha organitzat l’Associació Barreres Fora amb la col·laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre amb l’objectiu de visibilitzar les persones amb disminució física o funcional i sensibilitzar la població sobre la necessitat d’eliminar les barreres arquitectòniques que dificumten la mobilitat de les persones disminuïdes..