El castell de Móra d’Ebre va ser l’escenari de la sèptima edició de la Nit d’Enversadors, organitzada pel campus de música i dansa tradicionals Ebrefolk, que se celebra de l’11 al 14 de juliol a Móra d’Ebre i a la Jana. La nit de cant improvisat d’enguany va estar dedicada a homenatjar el cantant i poeta de la Catalunya del Nord Joan Pau Giné (Bages de Rosselló, 1947 – 1993), fill d’exiliats de la Serra d’Almos (Ribera d’Ebre).
L’homenatge va consistir en la projecció d’un audiovisual sobre la trajectòria artística i cultural d’aquest cantautor, que va interpretar majoritàriament les seues cançons en català. Dos cosins de Joan Pau Giné van ser obsequiats amb un ram de flors i amb una reproducció dels gegants de Móra d’Ebre, detalls lliurats per Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural; Sixte Melchor, tinent d’alcalde de Móra d’Ebre, i Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura.
Després de l’homenatge es va iniciar la Nit d’Enversadors, la qual va comptar amb la participació de cantadors i músics d’arrel de les Terres de l’Ebre, Menorca, Mallorca, País Valencià i Múrcia, els quals van mostrar diverses tradicions del cant improvisat existents al Mediterrani. Les actuacions van ser col·lectives, agrupades per territoris, i van durar vint minuts cadascuna. Finalment, va tindre lloc el fi de festa, amb el picadillo entre els diferents cantadors presents.
La Nit d’Enversadors d’enguany va tindre una vessant solidària, amb una degustació de productes de la terra a benefici de l’associació Rebrotarem, que recapta fons per als damnificats de l’incendi forestal de la Ribera d’Ebre, el Segriuà i les Garrigues que es va produir a la darreria de juny.
Ebrefolk és una escola d’estiu dedicada a la música i les danses d’arrel tradicional de les Terres de l’Ebre, el nord del País Valencià i el Matarranya aragonès, en la qual participen alumnes i professors d’arreu dels Països Catalans.