La Móra Morisca és una fira històrica caracteritzada ambientada entre els segles XV I XVI i des de la vesant de tres visions: la cristiana, la musulmana i la jueva, que formen un sol món. És una barreja doncs, de cultures, de religions i de formes de vida. És un sinònim de coexistència entre comunitats que poc tenen a veure una amb l’altra.

Quan la península Ibèrica va ser conquistada pels musulmans, el que coneixem com El al-andalus, la població va passar a ser d’allò més diversa: jueus, musulmans (alguns provinents d’Africà) i cristians (alguns es convertirien a l’islam). Tots convivien amb harmonia, ningú va ser perseguit ni atacat per pertànyer a una altra comunitat i els musulmans van ser defensats pel bisbe de Tortosa quan pretenien ser expulsats durant la reconquesta cristiana.

Aquesta fira pretén homenatjar aquesta pau i tolerància.

Es realitza cada 2 anys al mes de Juliol i es realitzen diverses activitats: el mercat amb abundants parades de tota mena (espècies, joieria, alimentació…), la presència d’animals, exposicions i espectacles varis.

La següent edició de la Móra Morisca és realitzarà al 2020.

Comparteix aquesta pàgina

Contacte i ubicació

Telèfons 977 40 00 12
Correu ajuntament@moradebre.cat
Web http://moramorisca.blogspot.com.es/
Adreça Plaça de Baix, 1, 43740 Móra d'Ebre, Tarragona, España