Avui, dimarts 5 de març, ha tingut lloc a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre l’acte d’inauguració de l’exposició itinerant “Tu tens la clau”, una mostra que té com a objectiu conscienciar els més joves i el conjunt de la població sobre els riscos de l’abús de drogues i de les addicions en general. 
“Tu tens la clau” és una exposició que ensenya com d’important és conèixer-nos i enfortir-nos per a reduir l’abús de drogues i altres addiccions, oferint claus per obrir algunes portes del desenvolupament personal: les emocions, els pensaments, els valors, els plaers i la comunicació.
A l’acte hi han intervingut Imma Juan, patrona de la Fundació Gresol Projecte Home;  Ferran Bladé, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, Gemma Carim, presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, i Joan Piñol, alcalde de Móra d’Ebre. Imma Juan ha explicat que l’objectiu de la mostra és doble: per una banda, entrar a les biblioteques per a sensibilitzar les persones sobre el problema de les addiccions i, per l’altra, donar a conèixer que existeix un servei de l’ONG Projecte Home a les Terres de l’Ebre que ofereix suport als afectats al territori a través d’una oficina instal·lada a Tortosa.
En acabar els parlaments, el tècnic territorial de Projecte Home a les Terres de l’Ebre ha explicat els continguts de la mostra, presentada a través de diferents portes que obren oportunitats a les persones per superar les addicions, bé siguin les derivades de les drogues, l’alcohol, el tabac o, fins i tot, les xarxes socials, entre d’altres.
L’exposició ha estat elaborada i impulsada per l’ONG per a les addiccions Projecte Home Catalunya i coorganitzada per la Xarxa de Biblioteques Públiques de Catalunya, i compta amb la col·laboració  dels consells comarcals de les quatre comarques de les Terres de l’Ebre.
Fins ara l’exposició s’ha pogut veure a Tortosa i a Amposta, i després de Móra d’Ebre continuarà la seua itinerància per les biblioteques de Flix, Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Deltebre, Roquetes, Santa Bàrbara, Sant Jaume d’Enveja, Móra la Nova i Gandesa.
La mostra es podrà visitar a la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre del 5 al 24 de març.