El teatre de La Llanterna va acollir el 27 de setembre l’acte d’entrega dels guardons de la quarta edició dels Premis a l’Excel·lència Acadèmica Javier Bardají Garrido 2019, organitzat per l’Ajuntament de Móra d’Ebre. Aquests premis són un reconeixement als alumnes que van assolir les millors qualificacions acadèmiques en el curs 2018-2019 als centres educatius de Móra d’Ebre: Escola Lluís Viñas, Escola Santa Teresa i Institut Julio Antonio.
Els guardonats en ensenyament primari de l’Escola Lluís Viñas van ser els següents: Edurne González Martín, Pere Loscos Álvarez i Íker Rodríguez Martínez. Pel que fa a l’Escola Santa Teresa, els guardonats van ser Júlia Sarroca Líndez, Adrià Peig Baiges i Martí Peris Escoda.
Els guardonats en ensenyament secundari obligatori de l’Escola Santa Teresa van ser Oxana Bonjorn Girós, Joana Ripoll Cardosa i May Waller Bel. Quant a l’Institut Julio Antonio, els premiats van ser Ariadna Bilbe Altadill, Pilar Miranda Anzorena i Dani Sánchez Renedo.
Pel que fa a Batxillerat, els alumnes de l’Institut Julio Antonio guardonats van ser Isaac Allen, Juane Oliván Lázaro i Laia Llauradó Burgos.
Un cop lliurats els guardons, la vídua del Dr. Bardají, Carme Costa, va rebre un ram de flors de mans del tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Sixte Melchor, que actuava en representació de l’alcalde, Joan Piñol, que no va poder assistir a l’acte per motius de salut. Posteriorment, el regidor d’Ensenyament, Raúl Oliván, i el tinent d’alcalde, Sixte Melchor, van fer sengles parlaments de felicitació als premiats.
Finalment, el grup de rock Seqüències, format per cinc jóvens, tres dels quals van ser guardonats amb premis Bardají, van oferir una petita actuació.
Els Premis Javier Bardají Garrido recorden la figura d’aquest metge radiòleg de l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre mort l’any 2009, un facultatiu que va excel·lir pel seu esperit innovador i per la seua gran capacitat de treball. Amb el lliurament anual d’aquests guardons, l’Ajuntament vol premiar l’esforç, el sacrifici, la sana competitivitat i el compromís dels alumnes dels centres educatius morencs.