• Amb el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic de begudes en els contenidors grocs de la localitat, els veïns i veïnes del municipi han assolit el primer incentiu col·lectiu de RECICLOS per a la plantació de nous arbres en l’espai de l’Illa Saurí.
  • Els habitants Móra d’Ebre podran seguir donant suport a la seva comunitat contribuint a un nou projecte destinat a la creació d’un hort ecològic.

Els veïns i veïnes de Móra d’Ebre han demostrat el seu compromís per millorar el seu entorn i tenir cura del medi ambient a l’aconseguir el primer incentiu col·lectiu de RECICLOS. Així, els habitants d’aquest municipi de la Ribera d’Ebre han apostat donar els punts obtinguts al reciclar les seves llaunes i ampolles de plàstic de begudes amb aquest Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) a la millora de l’ambientalització de l’Illa Saurí.

RECICLOS, desenvolupat per Ecoembes -l’organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d’envasos a Espanya- es va implantar el passat mes d’octubre a la localitat gràcies a la ferma aposta de l’Ajuntament de Móra d’Ebre amb el medi ambient a través del reciclatge . Fins ara, els veïns i veïnes del municipi han canviat les recompenses que han rebut per reciclar en els 40 contenidors grocs del poble-als quals RECICLOS incorpora tecnologia- per a contribuir a l’ambientalització de l’espai de l’Illa de Saurí plantant nous arbres i plantes.

Després d’aquest primer incentiu col·lectiu, i per tal de donar continuïtat a la millora de l’entorn de Móra d’Ebre, l’Ajuntament anima els ciutadans a fer ús de RECICLOS amb el nou projecte col·lectiu posat en marxa a la localitat, com és la creació d’un hort ecològic d’autoconsum amb el Centre d’Educació Especial Jeroni de Moragas. Aquest projecte permetrà als veïns i veïnes adquirir consciència sobre la necessitat d’obtenir productes més sans i reduir l’impacte dels processos de cultiu en el medi ambient.

Per utilitzar RECICLOS, els ciutadans de Móra d’Ebre només han de connectar-se a la webapp, escanejar el codi de barres de l’envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents recompenses que tinguin disponibles.

El Sistema de Devolució i Recompensa (SDR) RECICLOS va néixer a TheCircularLab, el centre d’innovació oberta d’Ecoembes. Després de la seva implantació en diversos municipis de Catalunya com a projecte pilot, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, RECICLOS ja arriba a més d’un milió de ciutadans catalans. A més, també hi ha instal·lades màquines en estacions de Ferrocarrils a l’Àrea Metropolitana de Barcelona, ​​i en mercats municipals de la ciutat de València, que recompensen als ciutadans que reciclen en elles.