180612Premis Esportius Terres de l'Ebre 2018-031 (3)
El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, i l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, van presidir el passat 31 de maig a Tortosa l’acte del lliurament dels Premis Esportius de les Terres de l’Ebre, que en la cinquena edició van reconèixer prop de noranta esportistes, tres forjadors i vuit clubs que van celebrar l’aniversari l’any passat. A l’acte s’hi va sumar la representant territorial de l’Esport a la demarcació, Cinta Espuny, i va comptar amb la presència de la regidora d’Esports de Móra d’Ebre, Maria Rodríguez.
En el decurs de l’acte  va rebre un reconeixement una entitat esportiva de Móra d’Ebre, el Moto Club Móra d’Ebre Galatxo, amb motiu del seu 25è aniversari, juntament al Centre Esportiu Canareu (Alcanar), Club Bitlles Freginals, Club Bitlles Masdenverge, Club Ciclista l’Aldea i Club Multiesports (Tivissa) . Altres dos clubs ebrencs homenatjats pels seu mig segle de vida van ser el MotoClub Tortosa i Societat de Caçadors Terra Alta (Batea).
També va ser present a la festa el morenc Santiago Pujol, un dels forjadors de l’esport a Móra d’Ebre a causa de la seua tasca com a fundador i directiu durant molts anys del Club Bàsquet Móra d’Ebre. Pujol va ser el primer president d’aquest club l’any 1993, en uns temps en què la il·lusió d’una colla de gent jove va fer posible aconseguir objectius força ambiciosos, com ara pujar a Tercera Catalana en dos ocasions, amb un nivell competitiu molt alt. Es va aconseguir, també, formar una escola de bàsquet i un equip femení. Finalment, l’any 2007, Santiago Pujol, després de 14 anys al capdavant del club, va deixar la presidència.
Altrament, els Premis Esportius ebrencs van fer un reconeixement especial a la trajectòria dels forjadors Benjamin Cuevas (voleibol), Pili Monclús (bàsquet) i José Sales (futbol), persones que s’han distingit per una aportació llarga i continuada al món de l’esport de les comarques ebrenques.