El Club Nàutic de Móra d’Ebre va rebre un reconeixement en el marc de la sexta edició del lliurament dels Premis Esportius de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l’Ebre, un acte que va tindre lloc el 30 d’abril, a la plaça dels Dolors de Tortosa, sota la presidència del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, acompanyat de l’alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé; de la representant territorial de l’Esport, Cinta Espuny, i de Josep Maldonado.
El guardó atorgat al Club Nàutic de Móra formava part de la categoria d’aniversaris dels clubs esportius ebrencs. L’encarregat de rebre la plaça de reconeixement va ser Enric Gurrera Descarrega, un dels fundadors del club morenc i el seu primer president, acompanyat de la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Maria Rodríguez. Val a dir que també es van lliurar reconeixements a altres tres clubs que han complit recentment els seus primers anys de vida: els clubs nàutics de l’Ampolla i de Sant Carles de la Ràpita, i la Unió Esportiva Aldeana, de l’Aldea.
El Club Nàutic de Móra d’Ebre es va fundar el dia 15 d’octubre de 1968 a iniciativa de 28 socis. Enric Gurrera Descarrega va ser elegit com a primer president del club i va ocupar el càrrec gairebé durant trenta anys. Posteriorment, van assumir la presidència Martí Cortés, Josep Solé Biosca, Xavier Barcelona, Francisco Ripoll, Carlos Morales, Manuel Launes, Maria Blasi, Guillem Font i Cristina Pino, que és la presidenta actual.
La principal fita de l’entitat al llarg d’aquests cinquanta anys ha sigut la construcció d’unes instal·lacions a la vora del riu Ebre, que es van acabar després de 22 anys de treball a jornal de vila, fet pels socis durant els caps de setmana. Actualment l’estatge social del club compta amb diverses sales socials, una terrassa, una pista poliesportiva, una piscina, un gimnàs, un bar, serveis i dutxes, dos embarcadors, un magatzem i un hangar per a les embarcacions del club i per a les muletes dels associats.
En l’àmbit esportiu, el club morenc va ser el primer de l’Estat espanyol a comptar amb un equip de rem femení d”outrigger’ a quatre. En els primers temps, els remadors morencs van participar en competicions de rem d’àmbit català de banc mòbil. Actualment, l’activitat esportiva del club se centra en el banc fix, amb la participació al Campionat de Catalunya i a la Lliga Catalana de Llagut i Batel, respectivament, amb diverses tripulacions i categories. També en banc fix, el club de Móra d’Ebre manté una forta activitat de rem en muleta tradicional, una embarcació molt característica de l’Ebre català, sobretot al voltant de la centenària Festa del Riu de la localitat i de la resta de festes fluvials que tenen lloc a la comarca.
Amb aquestes distincions, la Generalitat va voler expressar la seua gratitud als esportistes, entrenadors, entitats, clubs i associacions de les Terres de l’Ebre que, gràcies al seu esforç i dedicació han assolit un podi a nivell estatal o en competicions internacionals. Es van lliurar un total de 120 premis entre esportistes a títol individual i equips. En aquesta edició també es van distingit 3 forjadors de l’esport ebrenc, 9 clubs pel seu 25è aniversari, 4 clubs pel 50è aniversari i 2 pel 75è aniversari.
Durant l’acte es va fer referència als World Sport Games 2019 Tortosa i les Terres de l’Ebre, que se celebraran el proper mes de juliol i acolliran milers d’esportistes de més de 30 països diferents. Entre les subseus d’aquests jocs figura la població de Móra d’Ebre.