El restaurant Piscolabis de Móra d’Ebre ha guanyat un dels premis Cartaví, que valora la qualitat de les cartes dels vins dels restaurants catalans.

El 3 d’abril es van lliurar els Premis Cartaví de l’edició 2016 en un acte que ha reunit un centenar de persones al Reial Palau de Pedralbes i que ha comptat amb l’assistència, entre d’altres, de la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, i el president de l’Associació Vinícola Catalana -organitzadors del certamen-, Valentí Roqueta, així com altres autoritats i diversos presidents de les denominacions d’origen d’arreu del país. 

El certamen premia aquelles cartes de restaurant que tenen major presència de vi català. I, un any més, l’avaluació s’ha fet diferenciant els restaurants per categories: “A”, identifica els restaurants de més de 40 euros; “B”, els restaurants d’entre 20 i 40 euros; i “C” els qui ofereixen menús de màxim 20 euros. Dels cinquanta cellers finalistes, els guanyadors, per comarques i categories, han estat els següents:

A les comarques de Tarragona

Categoria A: Hotel Villaretiro de Xerta17523402_752472058267203_6456741857924854142_n_EDITORA10007EDITORA_13521

  • Finalistes: Can Batista de Sant Carles de la Ràpita i l’Antic Molí d’Ulldecona

Categoria B: El Cairat, de Falset

  • Finalistes: Hostal Sport de Falset i Nou Moderno de Vilalba dels Arcs

Categoria C: Restaurant Piscolabis de Móra d’Ebre

  • Finalistes: Al Costat del Museu del Vendrell, Xivarri Tasca de Reus i Can Josep de Bot

El jurat de l’edició d’enguany va estar format per Ramon Sentmartí, Director General de Prodeca, Anna Vicens, presidenta de l’Associació de Sommeliers de Catalunya, Pere Chias, president del Gremi de Restauració de Catalunya, Paco de la Rosa, vocal l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, Domingo Valiente, secretari general de FIVIN, Xavier Agell, Coordinador General de l’INCAVI i Xavier Pié, president la DO Catalunya. Tots ells van analitzar i decidir els guanyadors entre els 50 restaurants finalistes que havien escollit els jurats territorials.

Els Premis Cartaví estan organitzats per l’Associació Vinícola Catalana amb l’objectiu de fomentar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants ubicats a Catalunya, així com promocionar el coneixement dels vins elaborats a les zones vitivinícoles catalanes. Es pretén animar a consumidors,  restauradors i sommeliers a potenciar el consum vi de la nostra terra, en especial, als restaurants del territori català. Cartaví  compta amb  la col·laboració de l’INCAVI, de l’Associació Catalana de Sommeliers i de FIVIN.