També ratifica el conveni signat amb l’associació AUBE per la conservació d’espais naturals amb el vot en contra d’Units-FIC i l’abstenció d’Endavant i ERC

31 de gener de 2024

El Ple de Móra d’Ebre ha aprovat la cessió definitiva al Servei Català de la Salut de dos solars (1.099 metres quadrats en total) per ubicar el nou Centre d’Assistència Primària (CAP) a Móra d’Ebre.

Per fer possible el futur CAP en funció dels requisits marcats pel Servei Català de la Salut l’Ajuntament ha hagut de fer modificacions a les normes subsidiàries per poder construir en tota la parcel·la i que pugui acollir tots els usos previstos a la planta baixa.

Rubén Biarnés, alcalde de Móra d’Ebre, ha destacat la importància de la cessió definitiva al Servei Català de Salut. “Amb aquesta cessió hem fet els deures a l’administració local i tenen ja via lliure per començar a redactar el projecte i fer els procediments necessaris de licitació per poder començar a construir quan abans”, ha explicat l’alcalde.

Les diferents administracions implicades treballen en la construcció del nou CAP des de 2021. Fonts de l’Ajuntament de Móra d’Ebre han destacat l’agilitat a l’hora de triar la ubicació, aprovar a la Comissió Territorial d’Urbanisme de les Terres de l’Ebre el passat octubre i acordar la cessió al mateix Ple de novembre i ara definitiva al mes de gener. Els solars cedits tenen un valor superior als 200.000 euros.

El nou CAP suposa una reivindicació històrica que ja està encaminada i veu la llum”, ha afegit Biarnés que, paral·lelament, treballa per tal de fer possible la presència d’un helicòpter de forma permanent i amb vols nocturns a la localitat.

La cessió va comptar amb els vots a favor de Junts i Esquerra; en contra del PSC, Endavant-Ara i UPM-FIC i l’abstenció d’FM Amunt.

Conveni amb AUBE

El Ple també va ratificar el conveni signat el 2023 amb l’associació AUBE. L’entitat té com objectius la conservació d’espai naturals, la creació de projectes educatius, la integració d’una xarxa de productors de paisatge i biodiversitat, en el marc de la Reserva de la Biosfera, i la recerca en ecosistemes fluvials. El conveni signat no suposa cap cost per a la població. L’AUBE busca finançament pels projectes que executa dins els seus objectius. Aquest punt va ser recolzat per l’equip de govern i PSC i va rebre el vot en contra del regidor d’UPM-FIC i l’abstenció dels representants dels grups Endavant per Móra i ERC-AM.

Biarnés ha destacat el bon treball que realitza aquesta entitat del municipi a cost zero per l’Ajuntament i no ha amagat que li hagués agradat “aconseguir la unanimitat de tots els grups amb aquest punt, però malauradament no ha estat possible”, ha conclòs.