El sistema de gestió de les actes plenàries permet seguir sota demanda el ple municipal, optimitza el treball dels tècnics, millora la transparència. L’Ajuntament facilita, a més a més, a la ciutadania la realització de més tràmits a través de l’app eÀgora
21 de juny de 2024
L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha validat el nou sistema de gestió de les videoactes plenàries, que ha incorporat des del darrer Ple d’abril al seu web i funcionament habitual. Aquesta eina té múltiples beneficis de cara a optimitzar el treball dels tècnics, en la millora de la transparència de la gestió pública.
“Per a l’Ajuntament“, explica l’alcalde Rubén Biarnés, “la videoacta suposa un estalvi de recursos, al no haver de transcriure manualment els plens i millora la transparència i comunicació de l’Ajuntament amb la ciutadania, que pot veure íntegrament els plens al web municipal“.
Tècnics d’altres administracions locals s’han interessat aquesta mateixa setmana pel sistema adoptat a Móra d’Ebre, primer municipi de la Ribera d’Ebre en incorporar la videoacta. L’Ajuntament morenc treballa de cara a poder emetre en un futur directe els plens, potencialitat que serà possible a mesura que es vagi adaptant la infraestructura municipal.
El sistema de vídeo permet seguir des del web municipal els plens i veure el debat i votació de cadascun dels punts de l’ordre del dia. Una càmera de vídeo amb capturadora d’imatges generals i so del saló de plens enregistra el desenvolupament dels diferents punts de l’ordre del dia.
La videoacta és un sistema que integra vídeo, àudio i documents electrònics. Precisament aquests documents son posteriorment signats digitalment mitjançant un DNI electrònic o el certificat digital des de les persones autoritzades per donar-ne compte legal.
Noves potencialitats a l’eÀgora: desenes de places reservades en una setmana
D’altra banda l’Ajuntament està millorant les vies de comunicació amb la població a través de les noves tecnologies. “Es busca que puguin tenir alternatives a la presencialitat, a l’hora de fer gestions i reserves d’activitats organitzades per l’Ajuntament, a partir de l’ús de ferramentes com el telèfon mòbil i una aplicació tan coneguda pel veïnat com és l’eÀgora“, ha explicat Biarnés que ha destacat que “aquesta setmana més de 150 persones han reservat la seua plaça al sopar de Sant Joan via l’app des de casa seua, sense haver de trucar o visitar les instal·lacions municipals i s’han fet 76 reserves de grups d’estiu de la piscina d’Aqua, fent servir l’eÀgora“.
El consistori vol facilitar les gestions de la població i modernitzar l’administració amb l’ampliació de l’ús de les noves tecnologies i dispositius com telèfons mòbils de forma senzilla amb l’atenció personalitzada tradicional, per tal de seguir sent propers a la ciutadania.