El divendres 29 de novembre de 2019, el teatre municipal La Llanterna de Móra d’Ebre va acollir la celebració de la sexta edició de la Festa de l’Esport local. Durant la gala, presidida pel tinent d’alcalde Sixte Melchor, es va fer un reconeixement al món de l’esport de la població. En total es van presentar 18 candidatures a les quatre categories de premis convocades.
El pescador Àngel Sáez Cambredó es va proclamar millor esportista de Móra d’Ebre de l’any 2019. Sáez començà a competir als 13 anys, assolint ja fites molt importants en el món de la pesca esportiva. Des de fa 5 anys forma part de l’Alta Divisió Nacional. Enguany ha estat campió d’Espanya per equips, quedant en quarta posició individual de 106 participants en la modalitat d’aigua dolça flotador. Aquest triomf se suma al campionat d’Espanya individual aconseguit el 2015.
El millor equip de Móra d’Ebre 2019 va ser proclamat el benjamí femení del Club Handbol Móra d’Ebre. Durant aquesta temporada, aquest equip ha participat diferents competicions amb molt bons resultats: primer classificat imbatut a la Lliga del Consell Esportiu de la Ribera d’Ebre, primer classificat a la Lliga del Consell Esportiu del Baix Ebre, campió de les Terres de l’Ebre i primer classificat i campió de Catalunya en la competició celebrada a Igualada.
El premi a la millor entitat esportiva, tècnic o directiu local va correspondre a l’Agrupació Excursionista La Picossa pel suport incondicional que ha prestat a l’Associació Esportiva “Picossa Trail” per al desenvolupament anual de la cursa de muntanya Camí de Sirga.
El guardó a la millor trajectòria esportiva vital va ser Joan A. Brell i Llauradó, des de molt jove ha estat lligat al riu i al rem. La seua candidatura va ser presentada pel Club Nàutic Móra d’Ebre, en reconeixement a les moltes hores que Brell ha dedicat a ensenyar a remar tant a petits com a grans i per transmetre la seua passió als joves remadors de la població.
L’homenatge a títol pòstum el va rebre Ernest Garí Pedrola, un entusiasta de l’esport del motor, de la nàutica i del tir que ha traspassat enguany. Van rebre el reconeixement la seua vídua i els seus fills.
L’acte va finalitzar amb els parlaments de les autoritats i amb un espectacle de dansa a càrrec de l’alumnat de l’Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d’Ebre.