DSC_1033
El Club Nàutic (CN) Móra d’Ebre ha celebrat avui un acte commemoratiu amb motiu del cinquanta aniversari de la fundació de l’entitat. L’acte ha consistit en la inauguració d’una exposició que aplega més de 500 fotografies que resumeixen la història del club, trofeus, maquetes d’embarcacions, documents, equipacions i trofeus que han conquistat els remadors de l’entitat al llarg d’aquest mig segle.
L’acte ha tingut lloc a La Llanterna teatre municipal i ha sigut presidit per Cristina Pino, presidenta del CN, i Joan Piñol, alcalde de la localitat. Durant l’acte s’ha lliurat un obsequi a les quatre remadores que van aconseguir el campionat d’Espanya de rem en els primers anys de funcionament del club morenc. Es dona la circumstància que el CN Móra d’Ebre va ser el primer d’Espanya a tindre un equip femení de rem olímpic.
Enric Gurrera, primer president de l’entitat, ha efectuat un discurs en què ha rememorat els orígens de l’entitat i les principals fites que es van aconseguir al llarg dels 23 anys en què va estar al capdavant de la junta directiva del club. Durant aquest període, l’entitat va engegar la seua activitat esportiva i va construir una seu social, una pista poliesportiva, una piscina per a l’ús dels socis i una nau per a l’emmagatzematge i la reparació de les embarcacions. Tot aquest patrimoni continua vigent i constitueix avui dia el principal actiu del club.
A banda de Gurrera, també han fet ús de la paraula altres persones vinculades al club, en representació de les generacions més jóvens de remadors, com ara Guillem Font, Manel Launes, Leopold Pujol, Abril Crescenti i Arnau Brut, tots ells han explicat la seua experiència i les seues emocions vinculades al CN.
La presidenta del club, Cristina Pino, ha explicat que l’organització dels actes del cinquantenari ha fet aflorar una gran quantitat de documentació i de material gràfic aportat pels associats, la qual cosa ha fet possible que l’entitat disposi actualment de tot aquest cabal documental, amb la qual cosa en un futur es podran fer estudis i publicacions divulgatius sobre la història i al voltant del paper que ha tingut el CN Móra d’Ebre, tant en l’àmbit esportiu com en el social, al municipi.
El CN Móra d’Ebre és avui dia una de les entitats esportives més importants de la població, amb uns tres-cents socis i una destacada agenda d’activitats esportives i culturals al llarg de l’any, sobretot durant la temporada de primavera i estiu, en què diverses tripulacions participen a la Lliga de Llagut Català, amb regates per tot Catalunya, i al circuit de curses de muletes de la Ribera d’Ebre, amb competicions a Ascó, Flix i les Móres. L’entitat també divulga l’esport del rem amb xarrades als centres educatius, fa jornades de portes obertes per a divulgar l’activitat nàutica entre els veïns del poble i de la rodalia, i promou l’ensenyament del rem entre els més petits per a garantir la continuïtat de la pràctica d’aquest esport a la població. A banda d’això, el club és l’organitzador de la tradicional Festa del Riu, una activitat centenària que té lloc anualment el dissabte de la Festa Major d’agost.
L’acte commemoratiu del cinquantenari, que ha comptat amb una nombrosa presència de socis del club, ha finalitzat amb un brindis i amb el lliurament d’una fotografia commemorativa de la celebració als assistents. L’exposició es podrà visitar els dies 13, 14 i 15 d’abril, de 17.00 h a 21.00 h, al vestíbol de La Llanterna.