El cardiòleg morenc Albert Duran Cambra ha pronunciat aquest dijous el pregó inaugural de la Festa Major 2019 de Móra d’Ebre, en el decurs d’un acte institucional celebrat a les escales de l’església prioral, a la plaça de Baix. Duran ha parlat de la seua relació amb Móra d’Ebre durant tota la seua vida i ha fet esment a la llarga tradició sanitària que ha tingut la població al llarg de la història. Ha tingut paraules de lloança vers l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre, centre on va començar a treballar de jove com a portalliteres. El pregó no ha passat per alt el centenari de la mort de l’escultor morenc Julio Antonio, que es commemora enguany. Albert Duran és cardiòleg a l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau de Barcelona, on treballa a la Unitat de Cures Agudes Cardiològiques.
Els actes inaugurals de la Festa Major morenca s’han encetat al vespre amb l’obertura d’una exposició de 31 pintures realitzades pels membres del col·lectiu Amics de l’Art, que es podrà visitar durant els dies de la Festa Major a la sala Julio Antonio. Posteriorment, les autoritats i els convidats han rebut el pregoner a l’Ajuntament, on s’ha celebrat l’acte de signatura d’Albert Duran al llibre d’honor.
Seguidament ha tingut lloc un refrigeri a la plaça de bous de Móra d’Ebre previ a l’acte del pregó, que s’ha iniciat amb una actuació musical a càrrec d’uns percussionistes i ha continuat amb la proclamació de la pubilla, les damisel·les, l’hereu i els fadrins de Móra d’Ebre 2019, corresponent a la quinta nascuda l’any 2001. La pubilla d’enguany és Núria Pla Vallès, acompanyada de les damisel·les Anna Galindo Prunera i Carla Pallejà Algueró. Pel que fa als nois, l’hereu és Albert Roca Farnós i els fadrins, Arnau Falcó Vidilla i Àlex López González.
L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha fet el seu discurs de Festa Major, referint-se a la tasca de l’equip de govern municipal i felicitant les entitats del poble per mantindre viu el dinamisme de la vila. Ha acabat amb paraules d’agraïment i de suport vers els membres de la Comissió de Festes municipal. Tot seguit ha donat inici el pregó pròpiament dit, que ha acabat amb una actuació musical de tribut al grup Queen i un castell de focs artificials.