El plenari de l’Ajuntament de Móra d’Ebre ha aprovat avui per unanimitat, en la primera sessió del mandat 2019-2023, una declaració institucional en la qual tots els grups polítics representats  han  expressat la seua solidaritat i suport, en un moment tan difícil i crític per a la comarca de la Ribera d’Ebre.

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL DEL PLENARI DE L’AJUNTAMENT DE MÓRA D’EBRE

Avui més que mai la Ribera d’Ebre crema.

Un focus de foc que semblava que podia ser extingit de forma immediata s’ha convertit en menys de 24 hores en un incendi que ja ha cremat més de 4.000 hectàrees del nostre territori i que té un sostre de vora 20.000 hectàrees.

Ara i avui no és el moment, ni el lloc, de parlar de responsables ni de buscar culpables.

És el moment que l’Ajuntament de Móra d’Ebre, com a capital de la Ribera d’Ebre, doni tot el suport als ajuntaments de la Torre de l’Espanyol, Vinebre, la Palma d’Ebre, Flix, Maials, Llardecans i Bovera; així com agrair a tots els mitjans d’emergència destacats a la zona que lluiten per defensar la nostra terra de les flames Bombers de la Generalitat, Associacions de Defensa Forestal, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals, Emergències de Catalunya, SEM, Creu Roja, Ministerio de Agricultura Pesca y Alimentación, Unitat Militar d’Emergència, Policies Locals i voluntaris.

També manifestem el suport inequívoc de tot el municipi de Móra d’Ebre als veïns i veïnes dels municipis afectats que són, en primera instància, els que han rebut les conseqüències més directes del foc, posant-nos a la seva disposició per qualsevol ajuda que puguem proporcionar.

Tenim el convenciment que tothom vol evitar situacions de risc per persones, propietats i territori i per això ens oferim per treballar conjuntament amb la resta d’administracions per evitar que es torni a produir.

Móra d’Ebre, 27 de juny de 2019