L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha expressat aquest matí el condol a la família de Neus Català i Pellejà, veïna dels Guiamets supervinent dels camps de concentració nazis, al tanatori de la Funerària del Priorat, Ribera I Terra Alta a Móra d’Ebre, on s’ha instal·lat la capella ardent. Piñol ha tingut una breu conversa amb els familiars de Català per manifestar-los la seua consternació i la de la corporació municipal per la pèrdua d’una persona amb una trajectòria tan emblemàtica.

Les despulles de Neus Català restaran avui i demà al tanatori morenc on les persones que ho desitgin podran expressar el seu condol als familiars. Dimarts se celebrarà la cerimònia de comiat al tanatori de la Funerària del Priorat, Ribera I Terra Alta a Móra la Nova.

En sortir, Piñol ha atès els mitjans de comunicació congregats al tanatori.

Neus Català i Pallejà (els Guiamets, 6 d’octubre de 1915 – 13 d’abril de 2019) va ser una activista antifeixista catalana, membre de les Joventuts del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) durant la Guerra Civil espanyola. Va ser la darrera supervivent catalana viva del camp de concentració nazi de Ravensbrück. En vida va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i va ser proclamada Catalana de l’Any en el concurs que organitza ‘El Periódico de Catalunya’.