171017empresonamentJordis

Avui ha tingut lloc a la plaça de Baix de Móra d’Ebre una concentració de rebuig a l’empresonament dels presidents d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’Assemblea Nacional Catalana, Josep Sánchez. Hi han assistit regidors de CiU, ERC i PSC, i un nombrós grup de veïns.

L’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha sigut l’encarregat de llegir el manifest de les entitats municipalistes ACM i AMI, en què s’ha fet esment al fet que Jordi Sánchez i Jordi Cuixart “no han comès cap delicte”. El manifest diu així:

Les nostres idees sempre seran lliures

La llibertat no es compra ni es ven, ni es negocia, ni es demana, la llibertat s’exerceix com el més preuat tresor que hi ha sobre la terra. 

Les idees no tenen un camí marcat, ni amo, ni senyor. Les idees són la llibertat més  gran que tenen els homes i les dones del segle XXI després de lluites incansables de persones anònimes, de col·lectius socials, fins i tot de guerres… Avui, per sort, estan protegides en tots els tractats internacionals. 

No hi ha estat democràtic al món que jutgi les idees i menys encara que les empresoni. 

No hi ha estat democràtic al món que persegueixi les urnes, el vot, la decisió 
democràtica d’escollir.

No hi ha estat democràtic al món que persegueixi la llibertat d’expressió.

No hi ha estat democràtic al món que censuri els mitjans de comunicació, que dicti les notícies als periodistes i que coaccioni la llibertat d’informació.

No hi ha estat democràtic al món que privi de la llibertat de reunió i de manifestació.
No hi ha estat democràtic al món que vulneri la PAU.

No hi és.

Altra cosa, té un altre nom que no és DEMOCRÀCIA.

Ahir l’Estat espanyol va tornar a creuar una línia vermella en qualsevol democràcia a l’Europa del segle XXI. Empresonar els presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana per manifestar-se pacíficament i donar veu al poble posa en greu risc els valors democràtics que crèiem que eren la base de la Constitució de 1978. 

Quan la democràcia és vulnerada en un país, tot el món ho pateix. 

Quan algú tolera que vulnerin els drets dels catalans, hi perden tots els ciutadans 
europeus.

Quan algú és còmplice d’aquesta vulneració és còmplice també d’una forma d’actuar pròpia d’una dictadura. 

Jordi Sànchez no ha comès cap delicte. 

Jordi Cuixart no ha comès cap delicte. 

Si empresonen els dos Jordis, ens empresonen a tots.