DSC_0550

Unes 400 persones de diferents poblacions de la Ribera d’Ebre s’han concentrat aquest vespre a la plaça de Baix de Móra d’Ebre, davant la Casa de la Vila, per tal de mostrar el seu rebuig a l’empresonament de nou membres del govern de la Generalitat acusats de rebel·lió, sedició i malversació, i demanar-ne la llibertat. L’acte ha comptat amb l’assistència de diversos alcaldes de la comarca, encapçalats pel de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i per la presidenta del Consell Comarcal, Gemma Carim, a banda de representants locals de les entitats sobiranistes.

Joan Piñol ha obert els parlaments mostrant la seua estupefacció per l’empresonaments del vicepresident i de la resta de consellers del Govern català destituït en aplicació de l’artickle 155 de la constitució espanyola. Piñol ha assegurat que actualment a Catalunya només resten els ajuntaments com a institucions legítimes i democràtiques, i ha augurat per als pròxims dies un nivell de mobilització desconegut fins ara davant la gravetat de la situació creada arran de la decisió adoptada aquesta tarda per la justícia espanyola.

Seguidament, Ferran Roca, en nom de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Móra d’Ebre, ha llegit un manifest en què s’ha reclamat la llibertat de tots els empresonats els darrers dies, entre els quals Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’ANC i d’Òmnium Cultural, i dels consellers empresonats avui. El manifest ha qualificat de “veritable cop d’estat” l’aplicació de l’article 155 i d'”il·legal, segons la constitució espanyola” la convocatòria electoral del 21 de desembre.

L’acte ha finalitzat amb el cant de la canço de Lluís Llach ‘L’Estaca’ i de l’himne nacional de Catalunya ‘Els segadors’ enmig de crits de “llibertat!”.