Ahir dimarts, a les 15.00 h, es va mantenir una reunió convocada per l’alcalde i pel primer tinent d’alcalde i regidor d’Hisenda de Móra d’Ebre amb els caps de tots els grups polítics amb representació municipal. El tema únic era tractar el recentment aprovat augment d’impostos i taxes locals, amb l’objectiu per part de l’equip de govern de presentar un nou conjunt d’alternatives que minorin de forma sensible l’augment inicialment previst.

L’equip de govern, atenent a les peticions i demandes de la població, ha formulat de nou el Pla Econòmic i Financer (PEF) amb l’aplicació de criteris que anteriorment no es contemplaven. Així, l’equip de govern havia considerat determinades despeses imprescindibles per a la població i al veure que els morencs i morenques no ho veien així, s’ha treballat per obtenir un estalvi del 60% de l’import previst inicialment. Bàsicament aquesta rebaixa ha sortit de partides que s’han disminuït, o fins i tot eliminat, i rebaixant les remuneracions de càrrecs electes i del càrrec de confiança.

D’aquesta forma l’increment de l’IBI i de l’impost de circulació que inicialment era d’un 20% ara quedarà en un 8,5%; en tant que l’increment de l’aigua, clavegueram i recollida de la brossa quedarà en un 14% enlloc del 20% previst.

L’efecte que la disminució del 60% representa per una família de 4 membres, amb una habitatge sense piscina i un vehicle és un increment mitjà anual sumats TOTS els impostos municipals de 58€.