El representant de Móra d’Ebre a l’òrgan de govern dels Fons de Transició Nuclear, Rubén Biarnés, que s’ha reunit avui a Tortosa, s’ha mostrat “optimista” en que aquest 2024 marqui un punt d’inflexió a l’hora de concretar-se el compliment dels objectius dels Fons de Transició Nuclear.

L’alcalde de Móra d’Ebre ha indicat que, amb la reunió d’avui, “els ajuntaments tenim ja molta més informació per poder donar informació a les empreses per a que es puguin vincular al territori i plantejar projectes que puguin optar a uns fons que tenen uns objectius ben concrets i que poden canviar la realitat territorial i que hem d’aprofitar amb sentit comú”.

Els fons per 2024 s’enfocaran cap al sector privat empresarial “amb l’objectiu de transformar i crear llocs de treball i propiciar la captació de noves empreses”, ha explicat Biarnés i cap a projectes del sector públic per guanyar en competitivitat i de futur per a les nostres comarques. “Ens esforçarem en optimitzar al màxim el potencial dels Fons de Transició Nuclear”, ha dit.

A la reunió s’ha fet un balanç de la distribució de fons de 2023 i s’han començat a definir les línies de 2024. Al llarg del segon quadrimestre de 2024 es farà el pagament de les quantitats pendents als ajuntaments.

D’altra banda s’ha informat els assistents dels avanços en el Reglament, que ha de definir les línies d’actuacions futures i que s’inclou en la Llei de Mesures que acompanyarà el Pressupost de la Generalitat per 2024 que es debatrà properament al Parlament. Una vegada aprovat l’esborrany passarà a debatre’s i aprovar-se a l’òrgan de governança dels fons.

Pel que fa a l’únic punt de cert debat que hi ha hagut, com ha estat l’elecció de la Secretaria Tècnica, Biarnés ha suggerit “incorporar els consells comarcals dels diferents territoris a l’IDECE per tal d’ajudar aquest òrgan i ser més propers territorialment”.