El teatre municipal La Llanterna va acollir el dissabte passat, 13 d’octubre, un sopar per a commemorar el 50è aniversari del Club Nàutic de Móra d’Ebre, amb una assistència d’una setantena de socis de l’entitat esportiva. L’acte va retre homenatge als presidents que ha tingut el club durant aquests cinc decennis, als quals se’ls va oferir una placa. L’Ajuntament de la població també va ser reconegut amb una placa commemorativa, que va recollir l’alcalde, Joan Piñol, en agraïment pel suport que ha rebut el Nàutic del consistori al llarg d’aquest mig segle.

Durant els parlaments, el membre de la junta Francisco Ripoll va llegir l’acta fundacional del Club Nàutic de Móra d’Ebre, aixecada en una assemblea que va tindre lloc a la terrassa del Bar Turú el dia 15 d’octubre de 1968, a la qual van assistir els 28 socis fundadors, els noms dels quals consta en el document. Enric Gurrera Descarrega va ser elegit com a primer president del club i va ocupar el càrrec gairebé durant trenta anys. Posteriorment, van assumir la presidència Martí Cortés, Josep Solé Biosca, Xavier Barcelona, Francisco Ripoll, Carlos Morales, Manuel Launes, Maria Blasi, Guillem Font i Cristina Pino, que és la presidenta actual.
La principal fita de l’entitat al llarg d’aquests cinquanta anys ha sigut la construcció d’unes instal·lacions a la vora del riu Ebre, que es van acabar després de 22 anys de treball a jornal de vila, fet pels socis durant els caps de setmana. Actualment l’estatge social del club compta amb diverses sales socials, una terrassa, una pista poliesportiva, una piscina, un gimnàs, un bar, serveis i dutxes, dos embarcadors, un magatzem  i un hangar per a les embarcacions del club i per a les muletes dels associats.
En l’àmbit esportiu, el club morenc va ser el primer de l’Estat espanyol a comptar amb un equip de rem femení d”outrigger’ a quatre. En els primers temps, els remadors morencs van participar en competicions de rem d’àmbit català de banc mòbil. Actualment l’activitat esportiva del club se centra en el banc fix, amb la participació al Campionat de Catalunya i a la Lliga Catalana de Llagut, amb diverses tripulacions i categories. També en banc fix, el club de Móra d’Ebre manté una forta activitat de rem en muleta tradicional, una embarcació molt característica de l’Ebre català, sobretot al voltant de la centenària Festa del Riu de la localitat i de la resta de festes fluvials que tenen lloc a la comarca.
Segons va manifestar la presidenta del club, Cristina Pino, el Nàutic vol ser una entitat cada cop més dinàmica i oberta a la població, per aquest motiu la seua junta directiva treballa per a mantindre  i millorar les instal·lacions, posar-les a disposició de tots els associats, fomentar l’esport del rem entre la joventut i procurar ampliar l’activitat del club més enllà de l’estiu, època de l’any en què es desenvolupen la major part de regates i esdeveniments socioesportius en què està implicada l’entitat.20181013 MDE 50 aniversari Club Nàutic (37) 2