L’alcalde, Rubén Biarnés, va reunir-se ahir amb representants de la Generalitat per traslladar-los la necessitat d’ampliar el polígon per poder donar resposta a l’interés empresarial per establir-se a Móra d’Ebre

26 d’abril de 2024

L’alcalde de Móra d’Ebre, Rubén Biarnés va sortir satisfet de la reunió mantinguda amb alts càrrecs de l’Agència per la Competitivitat de l’Empresa (ACCIÓ), en la que el batlle va fer-los la petició d’ampliar el polígon industrial ‘la Verdeguera’ i poder així acollir noves empreses.

La tercera fase del polígon té una superfície total de 178.700 metres quadrats al sud del municipi de Móra d’Ebre. L’àmbit total de l’àmbit PPU-I01 és de 201.751 metres quadrats de sòl, del qual un 60% és industrial i la resta per espais lliures i zones verdes i vials. L’altra unitat contempla una superfície de 99.361 m2 de sòl, dels quals un 57,78% (57.409m2 sòl) són per ús industrial.

Rubén Biarnés ha manifestat haver sortit “molt satisfets del resultat de la reunió amb Trini Bofarull, directora d’Inversió i Empreses, altres tècnics d’ACCIÓ i amb el delegat, Albert Castellanos, amb qui vam poder conversar de l’encaix dels projectes d’alt impacte per la comarca presentats en el marc de les ajudes del Fons de Transició Nuclear a la reindustrialització de la zona i per a la creació de llocs de treball“.

Biarnés ha ressaltat la importància i necessitat per Móra d’Ebre de disposar de sòl industrial al municipi, per poder donar una resposta àgil a la demanda de sòl i atendre les peticions i consultes d’empreses interessades en invertir al municipi. L’alcalde ha explicat que “la receptivitat a desenvolupar els terrenys per al futur polígon, que ja van ser adquirits per l’Incasol, ha estat bona” i que “es treballarà de forma coordinada entre Acció, Incasol i ajuntament per a que la urbanització de l’àmbit pugui ser la més ràpida possible“.

L’alcalde va estar acompanyat en la reunió del responsable de l’Oficina del Fons de Transició Nuclear de l’Ajuntament, Jordi Maura, així com d’una de les empreses que vol establir-se a Móra d’Ebre.