El Ministeri de Foment, en el marc de la Comissió Mixta de l’1,5% Cultural, ha aprovat fer una aportació econòmica al projecte de la restauració i adequació per a la visita pública del castell de Móra d’Ebre que cobrirà el 68% del pressupost total de l’actuació, que ascendeix a 480.000 euros.  La Comissió Mixta de l’1,5% Cultural, presidida pel secretari d’Estat d’Infraestructures, Transport i Habitatge, Pedro Saura, i amb representants del Ministeri de Foment i el de Cultura i Esports, ha proposat al ministre de Foment el finançament de 14 noves actuacions a Catalunya, per un import total de 5.653.100,01 euros, com a conseqüència de la convocatòria publicada al juny del 2018.A banda d’aquest ajut, l’Ajuntament de Móra d’Ebre ja havia aconseguit anteriorment una ajuda de 106.619 euros de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per al mateix  projecte, la qual cosa suposa un finançament garantit amb les dos subvencions aconseguides superior de més dl 90% del projecte. Davant d’aquestes xifres i l’alt volum de subvenció aconseguida de les administracions superiors, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, ha expressat la seua satisfacció i ha garantit que el projecte tirarà endavant.

La intervenció prevista al castell de Móra d’Ebre té com a objectiu l’adequació d’un recorregut per a la visita i la restauració de la sala de guarnició perquè es converteixi en una sala d’exposició. A l’interior de la fortalesa es projecten passos amb terra de formigó de calç i amb graons de pedra natural. Sobre les escales que hi ha actualment es vol instal·lar una escala lleugera, amb estructura metàl·lica i taules de fusta, que permetrà la visió de l’escala original apareguda en excavacions arqueològiques anteriors.

La reconstrucció de l’antiga fàbrica de munició serà l’actuació més destacada del projecte. Es farà mitjançant un recreixement dels murs existents i el tancament de façana es realitzarà amb un vidre que reproduïx la forma de les tres voltes que cobrien l’espai. La coberta es convertirà en una terrassa practicable amb vistes al riu Ebre.