L’Ajuntament de Móra d’Ebre ha aconseguit una ajuda de 106.619€ de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per al projecte de “Restauració i adequació per a la visita pública del castell de Móra d’Ebre”. El projecte té un cost de licitació de 480.000€ i, als 160.619€ ja aconseguits s’hi hauria de sumar una altra ajuda dins del Programa de l’1,5% Cultural del Ministeri de Foment per un import de 336.000€, dins dels ajuts del Programa de l’1,5% Cultural, que encara està pendent de resoldre.

El projecte d’intervenció al castell de Móra d’Ebre es pot qualificar com una rehabilitació estructural i funcional que preveu l’adequació d’un recorregut per a la visita i restauració de la sala de guarnició perquè pugui ser usada com a sala d’exposició.  La proposta planteja la millora de les condicions ambientals i estètiques de l’actual accés millorant-ne la pavimentació. Es projecta també una millora al control d’accés al recinte i una reducció de l’impacte visual de les parts del darrere dels edificis adjacents. També  s’actuarà sobre els afegits realitzats el darrer quart de segle a la fortalesa.

A l’interior del castell es projecten passos amb terra de formigó de calç i amb graons de pedra natural. Sobre les escales ja existents es projecta una escala lleugera, amb estructura metàl·lica i taules de fusta, la qual cosa facilitarà la visió de l’escala original apareguda en excavacions arqueològiques ja realitzades.

La principal actuació del projecte se centra en la reconstrucció de l’antiga fàbrica de munició mitjançant un recreixement dels murs existents. El tancament de façana es preveu fer mitjançant un vidre que reprodueix la forma de les tres voltes que cobrien aquest espai amb una pell exterior de làmines de fusta que actuen com a protecció i com a control lumínic de l’interior. La coberta plana constituirà una terrassa practicable amb vistes al riu Ebre.