DSC_0225

Móra d’Ebre ha celebrat avui la novena edició Festa de l’Avi Comarcal, organitzada des de l’Àrea de Serveis a les Persones del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Móra d’Ebre. L’acte ha retut homenatge a la gent gran de la comarca, mitjançant la lectura del currículum i el lliurament d’una placa commemorativa als tretze avis locals que han participat a la festa.

L’avi local de Miravet, Fernando Meléndez Cañizares, ha sigut proclamat avi comarcal de la Ribera d’Ebre 2018, en reconeixement a una trajectòria dedicada a l’acollida i l’adopció temporal de nadons i infants tutelats per la Generalitat. Meléndez és, alhora, jutge de pau de la seua localitat. Pel que fa a l’avi local de Móra d’Ebre, ha sigut proclamat el veí Santiago Pujol i Costa, una persona amb una trajectòria professional vinculada al món de la pagesia, per la qual cosa va ser nomenat fa uns anys Pagès de Móra d’Ebre durant la Festa Major d’hivern dedicada a Sant Antoni.

Els avis i àvies locals nomenats aquest any en la Festa de l’Avui Comarcal han sigut Francisco Salvadó Jornet (Ascó), Rosa Bertolí Miró (Benissanet), Palmira Rozas Garcia (Flix), Teresa Sicart Senisa (Garcia), Teresita Piñol Agné (Ginestar), Llàtzer Aymí Cubells (la Palma d’Ebre), Mercè Jornet Elies (la Torre de l’Espanyol), Fernando Meléndez Cañizares (Miravet), Angeleta Font Piqué (Móra la Nova), Santiago Pujol Costa (Móra d’Ebre), Magdalena Puigbert Ribes (Tivissa), Anna Mani Ferré (Vinebre), i Josep Vaqué Andreu (Riba-roja d’Ebre).

L’acte ha comptat amb l’assistència del primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Sixte Melchor; de la presidenta comarcal, Gemma Carim; del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès; de la directora dels Serveis Territorials de Treball, Acció Social i Famílies, Rosana Fatzini, i de Pepita Arpal, presidenta de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Móira d’Ebre.