Un total de quaranta-tres entitats del municipi han participat avui a l’ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya a Móra d’Ebre, en un acte convocat per l’Ajuntament amb el suport del Club Nàutic de la localitat. L’ofrena s’ha efectuat vora el riu Ebre, als peus del monument de l’Estela de la Llibertat, on els representants de les entitats socioculturals i esportives Móra han dipositat centres i rams de flors amb els colors de la senyera.

La commemoració ha començat amb la lectura del manifest de l’Onze de Setembre del món local, a càrrec de Sisco Casado, president de la Coral L’Aubadera. Seguidament han tingut lloc les ofrenes i, en acabar, l’alcalde de la població, Joan Piñol, ha fet el seu discurs en què ha destacat la nova ubicació del monument de l’Estela de la Llibertat després de les obres de millora del passeig de l’Ebre que ha efectuat darrerament l’Ajuntament. També ha reclamat la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i el final de la repressió.

La Coral L’Aubadera ha tancat l’acte amb la interpretació del ‘Cant dels Segadors’ i, seguidament, les pubilles i els hereus s’han embarcat en una muleta, la tradicional barca fluvial de Móra d’Ebre, i han llançat pètals de flors al riu.

La celebració de la Diada també ha comptat amb la tradicional Trobada de Puntaires, que ha aplegat al passeig del Pont centenars d’aficionades a les puntes de coixí i a les labors arribades de diferents llocs de Catalunya i l’Aragó.

DSC_0509