DSC_0061

La consellera del Departament de Presidència de la Generalitat, Elsa Artadi, ha inaugurat aquesta tarda l’obra de la sendera del castell de Móra d’Ebre i la segona fase del reforç dels talussos de la façana fluvial. Les obres han sigut impulsades per l’Ajuntament de Móra d’Ebre i dirigides per l’Incasol. L’empresa constructora ha sigut Jaen Vallés, de Gandesa.

L’actuació ha consistit en la recuperació d’un antic camí que connectava el castell i la zona de l’Albereda, a la vora de l’Ebre. S’ha refet el traçat i s’ha construït un modern itinerari amb balcons perquè els vianants puguin gaudir de la miranda de l’Ebre, de l’embarcador del Club Nàutic i dels ponts que creuen el riu.

La sendera vol esdevindre un nou atractiu turístic per al municipi de Móra d’Ebre, població que es potencia com a “balcó de l’Ebre” a la resta del territori, segons ha apuntat l’alcalde de la població, Joan Piñol. L’obra ha sigut possible gràcies a la col·laboració d’administracions diverses: l’Ajuntament, la Diputació i la Generalitat a través de la Llei de barris, amb la qual cosa s’ha aconseguit sumar el gairebé milió d’euros invertits en la millora de la façana fluvial de Móra d’Ebre.

La consellera Artadi s’ha mostrat gratament impressionada per l’obra i ha felicitat l’Ajuntament per la capacitat de gestió que ha demostrat a l’hora d’aconseguir els recursos i d’implicar diverses administracions per a tirar endavant d’una actuació d’aquestes característiques.

La millora de la façana fluvial morenca continuarà amb la construcció d’un pont per sota del pont d’arcades que creua l’Ebre amb la finalitat d’unir el passeig del Pont i la zona de l’illa de Saurí. També es vol construir un nou embarcador a l’Ebre i, posteriorment, crear una empresa municipal de navegació fluvial, segons ha explicat l’alcalde Piñol.