DSC_1663

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit avui al vespre a Móra d’Ebre la inauguració del nou pont de vianants que unix el passeig del Pont i l’illa de Saurí, al final del barranc de Faneca. L’acte ha congregat centenars de persones que han volgut sumar-se a l’esdeveniment i saludar el president Torra en la seua primera visita a la localitat des que ostenta la presidència del Govern català.

La visita institucional s’ha iniciat a la Casa de la Vilat, on Quim Torra ha sigut rebut per les autoritats municipals, encapçalades per l’alcalde Joan Piñol. Després de signar al llibre d’honor del consistori, el seguici s’ha dirigit al passeig del pont, tot resseguint la façana fluvial. L’alcalde, Joan Piñol, ha explicat al president els projectes que està executant l’Ajuntament per a millorar la façana fluvial, dignificar les condicions de l’espai urbà i potenciar l’atractiu turístic del municipi.
Un cop al passeig del Pont, el president ha sigut rebut per les persones congregades i ha visitat la nova passarel·la de vianants, que vol ser una rèplica de l’antic pont de ferro que creuava l’Ebre entre Móra d’Ebre i Móra las Nova destruït l’any 1938 amb motiu de la batalla de l’Ebre. Quim Torra s’ha mostrat satisfet per tal com ha quedat l’obra i n’ha destacat la bellesa del paratge i del pont d’arcades, il·luminat, sota el qual passa el nou pontet.
Seguidament, han tingut lloc els parlaments, amb la benvinguda de l’alcalde Piñol i el discurs del president Torra. L’alcalde ha destacat el fet que l’obra que s’ha inaugurat millora la connexió entre el nucli urbà i la nova àrea de lleure municipal de l’illa de Saurí, alhora que ha indicat que la passera facilita l’accés a l’illa esmentada i al recinte del mercadet municipal setmanal a les persones amb mobilitat reduïda i a la gent gran. Per la seua banda, el president de la Generalitat ha felicitat l’Ajuntament pel treball realitzat i ha assegurat que “haver guanyat aquest pont de ferro per a Móra d’Ebre és una victòria per a tots els catalans”.
Després de descobrir la placa inaugural, sostinguda sobre un cavallet, el president ha saludat moltes de les persones congregades, les quals l’han interpel·lat sobre diferents qüestions de l’actualitat política i li han demanat accions de govern per a donar suport als desfavorits, solucions per als problemes que tenen les persones disminuïdes o que tingui en compte la situació de l’hospital comarcal. Val a dir que prèviament als actes oficials, Torra s’ha entrevistat amb membres del comitè d’aquest centre sanitari.
La infraestructura que s’ha inaugurat forma part del projecte d’agençament de la façana fluvial de la capital de la Ribera d’Ebre. La passarel·la és una estructura metàl·lica amb entarimat de fusta, amb accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda, situada entre el punt final del passeig del Pont i el punt final de l’illa de Sauri. L’objectiu és potenciar l’ús per part dels vianants al llarg de tot el passeig i també la façana fluvial, així com la seva activitat econòmica. L’obra es va adjudicar per prop de 99.000 euros a l’empresa Construcciones Jaen Valles SL.
Els actes han finalitzat amb un brindis amb el vi solidari ‘Sense límits’, elaborat pel sindicat de Corbera d’Ebre (DO) Terra Alta, a benefici de l’associació Jeroni de Moragas de Móra d’Ebre.