DSC_0543L’Ajuntament de Móra d’Ebre va celebrar sessió plenària ordinària el 25 d’octubre de 2017 i va adoptar els acords seguents:
1. Se va aprovar per unanimitat l’acta anterior.
2. El ple es va donar per assabentat de l’execució trimestral del pressupost.
3. El ple es va donar per assabentat del Pla d’ajustament.
4. El ple es va donar per assabentat de l’informe trimestral de morositat.
5. Se va aprovar el seguiment del Pla economicofinancer per 8 vots a favor (PDeCAT i PP) i 5 abstencions (ERC i PSC).
6. Se va aprovar el seguiment del Pla de sanejament per 8 vots a favor (PDeCAT i PP) i 5 abstencions (ERC i PSC).
7. Se va aprovar la modificació dels expedients de crèdit 6/17 i 2/17 de les bases d’execució del pressupost per 8 vots a favor (PDeCAT i PP) i 4 abstencions (ERC i PSC). La regidora del PSC Dolors Gurrera es va absentar en el moment de la votació per ser part afectada.
8. Se va aprovar l’expedient de modificació de crèdits per 8 vots a favor (PDeCAT i PP) i 5 abstencions (ERC i PSC).
9. Se va aprovar l’expedient de modiicació de la massa salarial de l’exercici 2017 per 11 vots a favor (PDeCAT, ERC i PP) i 2 abstencions (PSC).
10. Se va aprovar l’expedient de les ordenances municipals per a l’exercici 2018 per 8 vots a favor (PDeCAT i PP) i 5 abstencions (ERC i PSC). La regidora Cinta Agné (ERC) va demanar una bonificació del 100% de l’impost municipal als vehicles elèctrics i híbrids. L’alcalde, Joan Piñol (PDeCAT), va defensar que la bonficació fos del 40% i del 50%, respectivament, i va dir que era la primera vegada que es proposava bonificar l’impost de circulació d’aquest tipus de vehicles.
11. Se va aprovar l’expedient de bonificació de l’impost de construccions i obres sol·licitada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat per les obres de millora de l’Escola Lluís Viñas. Unanimitat.
12. Se va aprovar l’expedient de bonificació de l’impost de construccions i obres sol·licitada per l’empresa Sorea per les obres de cobertura de la pista poliesportiva per 11 vots a favor (PDeCAT, ERC i PP) i 2 abstencions (PSC).
13. Se va aprovar el procediment de baixa de la dedicació parcial d’una membre de la corporació per 8 vots a favor (PDeCAT i PP) i 5 abstencions (ERC i PSC).
14. Se va aprovar la revisió anual del padró municipal d’habitants a 1 de gener de 2017, amb 5.641 habitants empadornats, 44 més que a l’1 de gener de 2016. Unanimitat.
15. Se va aprovar l’expedient de modificació del planejament general per 8 vots a favor (PDeCAT i PP) i 5 abstencions (ERC i PSC).
16. Se va aprovar la supressió del registre municipal de parelles de fet a causa de modificacions legislatives, ja que s’han traslladat les dades al registre de la Generalitat. Unanimitat.
17. Se van aprovar els membres de la comissió municipal de delimitació dels térmens municipals de Móra d’Ebre i la Fatarella per 8 vots a favor (PDeCAT i PP) i 5 abstencions (ERC i PSC).
18. Se va aprovar l’expedient de les festes locals 2018 (17 de gener i 24 d’agost). Unanimitat.
19. Se van aprovar diverses mocions:
19.1. Moció del PdeCAT de condemna dels fets succeïts l’1 d’octubre de 2017 amb motiu del referèndum d’autodeterminació. Unanimitat.
19.2. Moció del PdeCAT de suport a l’escola catalana i de rebuig als atacs rebuts darrerament. Unanimitat.
19.3. Moció d’ERC de condemna a la brutalitat policial de l’Estat a Catalunya amb motiu del referèndum de l’1 d’octubre per 10 vots a favor (PdeCAT i ERC), 2 abstencions (PSC) i 1 en contra (PP).
19.4. Moció d’ERC exigint la llibertat immediata dels presidents d’Òmnium Cultural i de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, empresonats per l’Audiència Nacional per 10 vots a favor (PdeCAT i ERC) i 3 abstencions (PSC i PP).
19.5. Moció del PdeCAT per a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya per l’aplicació de l’article 155 de la constitució espanyola per 10 vots a favor (PdeCAT i ERC) i 3 abstencions (PSC i PP).
20. No hi va decrets ni resolucions per a ratificar.
21. En informacions de presidència, l’alcalde, Joan Piñol (PDeCAT), va informar que el projecte de rehabilitació de la piscina descoberta municipal va quedar finalista en un certamen d’arquitectura internacional celebrat a Barcelona, competint amb altres dos rehabilitacions de piscines cobertes de Bèlgica i Alemanya. També va informar de la recent signatura de l’acta de replanteig de l’obra de cobertura de la pista poliesportiva i de l’imminent inici d’obres, a l’espera de rebre els materials.
22. No hi va haver precs ni preguntes.